Korona og konsekvenser for våre aktiviteter

Hei alle sammen.

Inntil videre har vi stanset alle organiserte klubbturer. Dette gjelder også den tradisjonelle turen 2. påskedag.

Vi går nå inn i en ny fase hvor det oppfordres til å bruke sjøen i trening og fritid. Dette gir flotte muligheter, men det følger også et ansvar hvor hver enkelt må vurdere risikoen man utsetter seg selv og andre for. Når vi kommer over påske vil vi forsøke å få på plass regler for bruk av klubbens utstyr så flest mulig kan komme seg på vannet. (Kajakker i «karantene» , antibac ol.)

God påske

Kjell

-o0o-

Med utgangspunkt i  Veileder for idrettslige anbefalinger fra Norges Idrettsforbund har Norges Padleforbund har gitt råd som gir retningslinjer for padling:

Av innhold :

• Det kan være mer enn 5 personer på vannet samtidig og trener/turleder kan følge flere grupper i løpet av en aktivitet, men hver gruppe må ikke bestå av mer enn 5 personer.
  • Minimumsavstand på 2m mellom hver person til enhver tid. Både på vann og på land. Unngå for eksempel å sitte i flåte.
  • Man skal ikke benytte felles utstyr som mange tar på, hvis man ikke er sikre på at man får rengjort dette mellom hver persons kontakt.
  • Viktig med god tilgang på antibac og / eller såpe og vann.
  • Reduser kontaktflatene, som f.eks dørhåndtak og bryggekant til et minimum.
  • Ikke sett deg selv eller andre i en situasjon hvor dere trenger hjelp fra helse- eller beredskapsressurser på kajakkturen eller treningen.