Regler for bruk av tørrdrakt

Lillestrøm Kajakklubb tilbyr nå utleie av tørrdrakter

Draktene av merke Typhoon, Palm og Ursuit. Hals og mansjetter er i neopren og føtter/sokker er i stoff. Drakten har også innvendige bukseseler.

Totalt har vi kjøpt inn 21 drakter i størrelsene S – XXL.

Leietid og tørketid:

Draktene henger under trappa i Naustet og kan hentes tidligst kl. 21.00 dagen før de skal brukes. Av hensyn til at draktene skal være tørre til neste bruker, reserveres de alltid for et døgn lenger enn faktisk bruk – minimum to døgn. Det betyr at oppgitt døgnleie inkluderer bruksdag og «tørkedag». Tilsvarende ved helgeleie eller lenger.

Skal du f.eks. padle på søndag, så henter du drakten lørdag kveld og bruker den på søndag. Når du kommer hjem skyller du drakten, henger den opp til tørk, og leverer den tilbake i Naustet ferdig tørket senest mandag kl. 21.00.

Leieprisene er:

• 200 kr. for et døgn
  • 300 kr. for en helg
  • 1000 kr. for en kalenderuke

Ved deltakelse på våre kurs kan du leie drakt til 200 kr. for hele kurset.

Regler for bruk:

• Det skal brukes langt undertøy under tørrdrakten samt strømper/sokker (Vi anbefaler tynne ullsokker)
  • Vær forsiktig når du trer drakten over hodet og når du trekker på deg armene, slik at du ikke ødelegger neopren-stoffet.
  • Utenpå latekssokken skal det brukes en ankelhøy padlesko slik at det ikke kommer sand og annet rusk ned i skoen, da det vil gnage hull på latekssokken. Skal du bevege deg noe særlig på land, så ta av deg drakten og bruk annen bekledning/fottøy
  • Når du kler av eller på deg drakten skal du ha et sitteunderlag eller tilsvarende å stå på.
  • Sjekk alltid drakten etter bruk for eventuelle rifter eller skader. Gi i så tilfelle beskjed til klubben.
  •  Etter bruk skal drakten skyldes både innvendig og utvendig i kaldt vann uten såpe. Vær ekstra nøye med å skylle neoprenhalsen og mansjettene.
  • Drakten skal være tørr innvendig når den leveres tilbake i Naustet senest kl. 21.00 siste leiedag.
  • Drakten skal henges opp i Naustet med glidelåsen helt åpen.

Tips ved bruk:

• Forsikre deg om at glidelåsen er helt lukket før du setter deg i kajakken.
  • Pass på at ikke halsen eller ermene på undertøyet blir liggende mellom huden og neopren-stoffet. Dette kan lede vann inn i drakten dersom du havner i vannet.
  • Skulle det være hull i latekssokken, så kan du bruke en plastpose utenpå denne og eventuelt sure en runde med tape.
  • Når du har fått på deg drakten og lukket glidelåsen, er det lurt å sette seg på huk, for å på den måten få klemt ut mest mulig luft av drakten. Gjør deg så komprimert som mulig, og ta en finger innenfor kragen for å slippe ut luften.  Har du for mye luft i drakten kan det være vanskelig å svømme og det kan komplisere egen- og kameratredning.
  • Ha med et ekstra sett med langt undertøy slik at du kan bytte til tørt i en pause. Det blir fort klamt dersom det er litt varmt i lufta. Og skulle du være så uheldig å «bade» så er det ikke sikkert at alt er helt tett.

Erstatning ved skade:

Vi har foreløpig valgt å basere utleie av tørrdraktene på tillit og tar derfor ikke depositum ved leie.

• Dersom vi finner at drakten er ødelagt slik at den krever reparasjon over 500 kr. vil vi kreditere bruker for dette.
  • Dersom drakten er så ødelagt at den ikke kan repareres, vil vi avkreve bruker en erstatning på 1500 kr.

Lillestrøm Kajakklubb tilbyr nå utleie av tørrdrakter

Totalt har vi kjøpt inn 21 drakter i størrelsene S – XXL.

Leietid og tørketid:

Leieprisene er:

• 200 kr. for et døgn
  • 300 kr. for en helg
  • 1000 kr. for en kalenderuke

Ved deltakelse på våre kurs kan du leie drakt til 200 kr. for hele kurset.

Regler for bruk:

• Drakten skal henges opp i Naustet med glidelåsen helt åpen.

Tips ved bruk:

• Forsikre deg om at glidelåsen er helt lukket før du setter deg i kajakken.

Erstatning ved skade: