Nærområdet

Tur på Nitelva

Klubbens naust ligger ved Nitelva og har greit med parkeringsplasser

Nitelva, som renner fra nord mot sør fra Nittedal til Lillestrøm, er en vakker og rolig elv som byr på flere forskjellige landskap og aktiviteter langs sin vei. Elva begynner i Nittedal, hvor den ofte er omgitt av skogkledde områder og tilbyr et mer isolert og rolig miljø, perfekt for natur- og dyrelivsobservasjoner.

Nittedal til Strømmen: I dette området renner Nitelva gjennom mer skogrike områder, og du vil se hvordan elven sakte begynner å utvide seg. Dette er et populært område for fiskere og de som er interessert i fugletitting, siden omgivelsene byr på gode habitat for lokale dyrearter. Padlerne kan nyte en relativt rolig strøm og frodige bredder.

Strømmen til Lillestrøm: Når elven nærmer seg Strømmen, begynner den å bli bredere og renner gjennom områder som er mer påvirket av urban utvikling. Selv om elven fortsatt er omgitt av naturlig vegetasjon, vil du merke en økning i båttrafikk og rekreasjonell bruk, spesielt i sommermånedene. Her blir elven mer tilgjengelig for ulike typer vannsport, inkludert kajakk og kano.

Lillestrøm: Ved ankomsten til Lillestrøm har elven et mer definert urbant preg. Området rundt elva er godt utviklet med enkel tilgang til parker og rekreative områder. Denne delen av elven er svært populær blant lokalbefolkningen for kortere padleturer og avslappende dager ved vannet. På dette stadiet er Nitelva også en viktig del av bylandskapet i Lillestrøm, og bidrar til områdets estetikk og rekreasjonsverdi.

Samlet gir Nitelva fra Nittedal til Lillestrøm en variert opplevelse som kombinerer naturlig skjønnhet med tilgjengelighet og rekreasjonsmuligheter, noe som gjør den til et elsket rekreasjonsområde for både lokalbefolkningen og besøkende.

Nordre Øyeren Naturreservat

Svelle/Fetsund: Sør for Lillestrøm har vi Svelle og Nordre Øyeren Naturreservat. Området er kjent for dyrelivet og spesielt populært bland fugletittere. Her kan du drive nedover og lytte til fuglekvitter og spise lunsj i strandkanten godt skjermet fra det urbane liv. Beveren har bosatt seg her og overalt kan en se tegn til gnageren. Svømmer den rundt merker du sannsynligvis ikke til den før den slår halen i vannet og forsvinner med et stort plask. Skogens konge har også vist seg frem og velsignet ivrige padlere med en naturopplevelse de sjeldent glemmer.

Forbehold: Nitelva og Glomma samles og det er godt kjent at det er strøm i kanalene (råkene) gjennom Naturreservatet. Det ligger trær under vannflaten som en kan hekte seg fast i om en ikke tar hensyn til risikoen. Det anbefales ikke å padle her uten kunnskap om elvepadling og hvilke risiko det innebærer. Det er viktig å overholde restriksjonene ved Naturreservatet (se kart under).